Boost loss

Discussion in 'All Things Technical' started by Scoobydobydoo, Mar 12, 2004.

  1. Scoobydobydoo

    Scoobydobydoo Lifetime and founder member

    Hi all,

    Loosing boost at around 3300rpm, its running at 1bar then at 3300 it drops off to .6bar for a few seconds till i get to around 3500rpm ive replaced the maf sensor & plug leads, i dont have any air leaks neither.
    if youve any ideas let me know please

    ive spoke to Jap Inno. to & there not sure what it could be but there gonna have a look,
    will keep you all posted if they find anything for future ref.

    Martin
     
  2. cool j

    cool j New Member

    Have you posted on scoobynet as well M8 [:)]
     
  3. Scoobydobydoo

    Scoobydobydoo Lifetime and founder member

    Yeh but not since i replaced my maf sensor, ill give it another go
    Cheers kev
     
  4. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    can thay not find the problm at A&J whites?
     
  5. Scoobydobydoo

    Scoobydobydoo Lifetime and founder member

    There not sure what it could be to billy,
    im going to leave it with them if jap inno. doesnt come up with anything!
     
  6. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    ye with things like that it just a matter ov trying diffrnt things 2 see if it works after

    good luck
     
  7. meanandgreen

    meanandgreen New Member

    What year you got m8..if its a 99 , you can try my std dump valve, maybe its that.
     
  8. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    rob he does have a MY99 uk turbo worth a try[:)]
     
  9. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    just rememberd hes got a up-rated dumpvalve on it[;)]
     
  10. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    lol is it fitted right???????
    i shud think it will be
    think his mate ste knows what his doing
    saying that what do u do for a living martin i know u work at VW
    [^]
     
  11. Scoobydobydoo

    Scoobydobydoo Lifetime and founder member

    Hi Billy,

    Im the Master Technician for them!
    Cheers for trying to help me out mate, ive got a baileys dump valve on it & i thought that could be the problem so i put the original one back & still the same, been over to Jap Inno. today to see what they think & there scratching there heads also. We was going down the motor way acc in 4th from 3500 onwards (full throttle) & the boost went up to 1bar then dropped to .6bar then kept fluctuating between those figures. had the intercooler off & replaced a few pipes but still the same.
    They want it for a full day to do other test

    Cheers

    Martin
     
  12. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    mmm cant see it being anything big as the check engine light would cum on
    i think its the driver[:p][:p][:D]


    hope u sort it soon let us know what it is when u find it

    billy[:)]
     
  13. Scoobydobydoo

    Scoobydobydoo Lifetime and founder member

    Thats just being cheeky!!!
    Ill keep you posted on what happens, if its not sorted b4 the next meet ill show you what it does

    Martin
     
  14. scoobbillydoo

    scoobbillydoo Active Member

    lol ok that will rule the driver out ov the problm then[:D][:D]
     

Share This Page